Kematian dalam sujud pada Malam Pengantin Baru!

Go down

Kematian dalam sujud pada Malam Pengantin Baru!

ตั้งหัวข้อ by Profile on Sat Sep 06, 2014 2:39 pm

Kematian dalam sujud pada Malam Pengantin Baru!
Kematian dalam sujud pada Malam Pengantin Baru
Kisah benar yang diceritakan oleh Syeikh 'Abdul Mohsen al Ahmad', ia berlaku di Abha (ibukota wilayah Asir di Arab Saudi)


"Selepas melaksanakan Salat Al Maghrib, dia meletakkan beliau make-up, memakai pakaian putih yang cantik dia menyediakan dirinya untuk majlis perkahwinan beliau, Kemudian dia mendengar azan dari 'Ishaa dan dia menyedari bahawa dia memecahkan Wudu beliau:  

Dia memberitahu ibunya: "Ibu, saya perlu pergi ke membuat wudu dan solat 'Ishaa"

Ibunya terkejut: "Adakah anda gila? !! Para tetamu sedang menunggu untuk anda, melihat anda! bagaimana dengan make -up anda? Ia akan semua dihanyutkan oleh air !! "kemudian dia menambah:
"Saya ibu anda dan saya memerintahkan anda untuk tidak melaksanakan solat sekarang! Wallahi jika anda membuat wudu sekarang, saya akan marah pada anda "

Anak perempuannya menjawab: "Wallahi aku tidak akan keluar dari sini sehingga aku melaksanakan solat saya! Ibu anda mesti tahu bahawa "Tidak ada ketaatan kepada mana-mana makhluk dalam kemaksiatan kepada Pencipta." !!

Ibunya berkata: "apa yang akan tetamu kami katakan tentang anda apabila anda akan muncul dalam majlis perkahwinan anda tanpa make-up ?! Anda tidak akan menjadi cantik di mata mereka! dan Mereka akan membuat keseronokan anda! "

Anak perempuan itu bertanya dengan senyuman: "Adakah anda bimbang kerana saya tidak cantik di mata ciptaan? Bagaimana pula dengan Penciptaku ?! Saya bimbang kerana, jika saya terlepas solat saya, saya tidak akan menjadi cantik di mata-Nya "

Dia mula membuat wudu, dan semua dia make-up telah dihanyutkan, tetapi dia tidak peduli.
Kemudian dia mula solat beliau (solat) dan pada masa ini dia tunduk ke bawah untuk membuat sujud (sujud), dia tidak sedar bahawa ia akan menjadi salah satu yang terakhir!

Ya! Beliau meninggal dunia ketika dalam sujud! Apa akhir yang hebat untuk Muslimah yang berkeras mentaati Tuhannya! Ramai orang yang mendengar cerita beliau telah menyentuh begitu !!
 Dia meletakkan-Nya dan ketaatan-Nya pertama dalam keutamaan beliau, lalu Dia telah dia pengakhiran yang terbaik bahawa mana-mana umat Islam akan mempunyai!

Dia mahu menjadi lebih dekat kepada-Nya, maka Dia telah mengambil jiwanya di tempat di mana Islam adalah yang paling dekat kepada-Nya! Subhana Allah!

Dia tidak peduli jika dia akan menjadi cantik di mata makhluk supaya dia cantik di mata Pencipta Her!
Kakak Wahai Muslim, bayangkan jika anda berada di tempat dia! Apa yang anda akan lakukan? Apa yang anda akan pilih: menyenangkan ciptaan atau Pencipta anda?

Wahai saudara perempuan sayang! Adakah anda memberi jaminan bahawa anda akan hidup untuk minit seterusnya? Jam? Bulan? !!

Tiada siapa yang tahu apabila jam mereka akan datang? Atau apabila mereka akan bertemu malaikat maut? Jadi adakah anda bersedia untuk masa itu?

Wahai saudara perempuan bukan tudung! Apa yang anda pilih: menyenangkan diri anda dengan tidak memakai Hijab atau menyenangkan Tuhanmu dengan memakai hijab?

Adakah anda bersedia untuk menemui Allah tanpa Hijab?
Dan apa yang kira-kira anda, kakak yang "dalam hubungan" atau "hubungan terbuka", adakah anda bersedia untuk menemui Tuhan anda hari ini? Esok ?! Apa yang anda memilih keseronokan Dunya ini atau kesenangan akhirat ?!

Semoga Allah membimbing kita semua untuk keredhaan-Nya dan memberikan semua orang yang membaca ayat-ayat ini pengakhiran yang baik, Ameen.
http://salaf-stories.blogspot.com/2012/02/death-in-sujood-on-her-wedding-night.html
avatar
Profile
Admin

จำนวนข้อความ : 260
Join date : 25/07/2013

ดูข้อมูลส่วนตัว http://abcde555.blogspot.com/

ขึ้นไปข้างบน Go down

ขึ้นไปข้างบน


 
Permissions in this forum:
คุณไม่สามารถพิมพ์ตอบ